Rüzgar türbinlerinin karmaşık ve zorlu çalışma ortamı ve uzun süreli değişen yük nedeniyle, kanatlar çatlamaya, boya soyulmasına, aşınmaya ve diğer yüzey kusurlarına eğilimlidir. Erken hasar zamanında bulunmazsa, kötü çalışma koşullarında mekanik arızaya dönüşebilir. Kaza olduğunda, sonuçları ciddi olacaktır.
Rüzgar türbinlerinin karmaşık ve zorlu çalışma ortamı ve uzun süreli değişen yük nedeniyle, kanatlar çatlamaya, boya soyulmasına, aşınmaya ve diğer yüzey kusurlarına eğilimlidir. Erken hasar zamanında bulunmazsa, kötü çalışma koşullarında mekanik arızaya dönüşebilir. Kaza olduğunda, sonuçları ciddi olacaktır. Olası kazaların engellenebilmesi adına İnsansız Hava Araçları Teknolojisi ile mevcut Rüzgar Türbinlerinin kontrol ve denetimlerinin gerçekleştirilerek sonuç analizlerinin paylaşılması Enerji Şirketinin olası aksamalarına erken müdahalesi ile hem ciddi onarım maliyetleri ve kazaların hem de olası arıza ve kaza nedeni ile enerji üretimi kaybının önüne geçilebilmesi mümkündür.
Sonuç olarak, rüzgar santrali operatörleri, zamandan ve paradan tasarruf etmelerine yardımcı olacak doğru ve verimli teşhis sağlayan araçlar arıyorlar. Her ne kadar bir dizi inceleme görsel incelemeler, video kameralar, iple erişim ve teleskoplar dahil olmak üzere teknikler test edilmiş ve kullanılmıştır. Kanat muayenesinin zorlu ve maliyetli bir çalışma olmaya devam ettiği kabul edilmelidir. Drone tabanlı denetim gibi yeni, daha gelişmiş teknolojilerin ortaya çıkması, belirli şirketlerin yavaş yavaş kendilerine bir iniş oluşturmaya başladığı bu pazarda devrim yaratmaya yardımcı olabilir.